Barnsligt god tårta (Hovets De Luxe)

Kanske fick ni Hovets tårta serverat på ett och annat barnkalas när ni var små?
Sega marängbottnar med fluffig grädde och kolaseg chokladkräm. Jag gjorde en variant av Hovets inför gårdagens födelsedagskalas och den blev mycket mycket god. Lite lyxigare än barndomens variant men det var så värt den extra tid som krävdes!


Marängbottnar:
Vispa 4 äggvitor med 2 dl strösocker till en tjock massa. Vänd ner 4 dl puffat ris och rivet skal från en citron. Bred över en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 150 grader, 45 minuter.

Gräddfyllning:
Vispa 3 dl grädde och 1 tsk vaniljsocker till ett härligt fluff.

Chokladkräm:
Blanda 4 äggulor, 1 dl strösocker och 1 dl vispgrädde i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar, det är mycket viktigt att krämen inte kokar. När krämen tjocknat, ta kastrullen från värmen, vispa ner 100 gram mörk choklad och därefter 100 gram kallt smör skuret i tärningar. Låt därefter svalna i kylskåp, krämen tjocknar något mer när det kylts ner.

Montering:
Ta en botten, bred grädde över och sedan chokladkrämen, lägg en marängbotten på och dekorera tårtan med 2 dl jordgubbar delade på hälten.

Klar att njutas! (Och livsfarlig att ha rester av i kylskåpet)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0